Gospodarstwa domowego

W pracowni uczestnicy uczą się:
– układania domowych jadłospisów, dzięki którym wykonują zakupy w małych sklepach lub w dużych marketach
– uczą się sporządzania prostych ciepłych posiłków, gotowania zup, pieczenia ciast oraz robienia różnego rodzaju deserów i napoi
– uczą się prawidłowego układania zastawy stołowej, sztućców, serwetek i dekoracji na stołach
– uczą się mycia naczyń, układania ich na półkach, oraz utrzymywania porządku na stanowisku pracy
– uczą się prowadzenia kawiarenki – czyli przygotowywania naczyń i produktów do zaparzania kawy i herbaty, podawania napoi zimnych i ciepłych, obsługi klientów – jest to forma samodzielnej pracy

W pracowni gospodarstwa domowego wprowadziłam pogadanki tematyczne na których omawiane są ciekawostki żywnościowe.  Dla mnie, jako terapeuty prowadzącego tę pracownie bardzo ważną pracę odgrywają doświadczenia przeprowadzone na produktach żywnościowych celem uzyskania większej wiedzy praktycznej.

Na Warsztatach obchodzone są również uroczystości urodzinowe, imieninowe oraz uroczystości świąteczne na których panuje miła i sympatyczna, a przede wszystkim rodzinna atmosfera. Zastawione smakołykami stoły dają dużo radości i rozkoszy dla podniebienia.

Instruktor terapii
Barbara Z.

Reklamy